08.05.2014 15:02

Župní atletické závody 2014

Ve čtvrtek 1. května 2014 se vydala dvacetičlenná výprava orlů ze Starého Města do Nivnice na župní atletické závody. Přijeli změřit své síly s celkem 74 orly z Domanína, Kunovic, Uherského Brodu, Nivnice, Vnorov a protože letošní ročník byl kvalifikací pro  hry Ficep v Rakousku přijeli i z Pozořic a Dolní Dobruče.

Závody zahajoval starosta jednoty Orla v Nivnici František Mahdal a místostarosta Orla České republiky ing. Antonín Zelina, který všem popřál hodně úspěchů. V nejmladší kategorii mělo Staré Město silné zastoupení, sprint 50 benjamínků metrů, hod daleký, skok do dálky a vytrvalostní běh 200 metrů výborně zvládla Klárka Spáčilová, Drahuška Slováková, Barunka Halodová, Olinka Halodová i nejmladší účastnice celých závodů tříletá Anička Gieslová, která zasloužila velkou pochvalu.

V kategorii benjamínků chlapců soutěžil Míša Giesl, Edošek Procházka a Rostik Procházka. V kategorii nejmladší žačky reprezentovaly jednotu Staré Město Magdalénka Slováková a Helenka Vojtková. Mezi nejmladšími žáky se utkali o medaile Ladislav Janča a Marek Janča ze Starého Města. V kategorii mladších žáků soutěžil Šimon Slavík a Erik Zimčík. Staré Město mělo zastoupení i v kategorii žaček, startovaly Liduška Gieslová, Alžbětka Pleváková a Martinka Píjáčková. V kategorii dorostenek zvládly všehny disciplíny s přehledem Karolína Jančová a Katka Malinová, které také skončily na stupních vítězů. Katka Malinová byla na 1. místě ve skoku  do dálky (4,10 m), v hodu koulí 6,46 m, ve sprintu i skoku vysokém 140 cm a získala zlatou medaili. Karolína Jančová získala stříbro.

Další zlatou medaili vybojovala v silné konkurenci pro Staré Město Liduška Gieslová, která byla nejlepší v hodu a to 29,2 m, 600 metrů uběhla za 2:20 (skok daleký 4,30).

V kategorii mladších žáků se na 1. místě umístnil Tomáš Sláma z Nivnice, na 2. místě Martin Filip z Pozořic a celkově třetí byl Jakub Kovačičin z Nivnice, ale z župy Velehradské skončil třetí Šimon Slavík ze Starého Města. Úspěšní byli nejmladší žáči ze Starého Města, kdy Ladik Janča získal zlatou medaili (400 metrů 1:25, skok do dálky 3,70 m, hod 27,6 m, sprint 50 metrů za 8:27). Úspěšný byl také Marek Janča, který získal medaili stříbrnou.

V kategorii benjamínků chlapců byl na 1. místě Vojtěch Pavka ze Vnorov, 2. Marek Kratěna z Pozořic a 3. místo a bronzovou medaili získal Rostik Procházka ze Starého Města, který byl ve své kategorii nejlepší ve skoku dalekém 2,65 metru a druhý ve vytrvalostním běhu na 200 metrů (0:45). Z župy Velehradské se Rostik umístnil na místě druhém a na třetím místě Míša Giesl ze Starého Města, který byl druhý ve sprintu na 50 metrů (11:23). Dobře si vedl také Edošek Procházka, který byl ale v kategorii nejmladší.

V kategorii benjamínků děvčat získala Klárka Spáčilová ze Starého Města zlatou medaili, když byla nejlepší v běhu 200 metrů 0:52, ve skoku 2,15 m a hodila kriketovým míčkem 7 metrů. Stříbrnou medaili získala Drahuška Slováková ze Starého Města (nejlepší čas ve sprintu na 50 metrů a to 12:13). Třetí z župy Velehradské skončila Olinka Halodová, na 4. místě Barunka Halodová a 5. byla Anička Gieslová. Všechny děti dostaly občerstvení a nejmladší kategorie i diplomy za účast a odměnu. Staré Město tak odjíždělo z atletických závodů se ziskem osmi medailí. Blahopřejeme těm, kteří vyhráli a všem děkujeme za skvělou reprezentaci Starého Města!

 

—————

Zpět


Kontakt

Orel jednota Staré Město

pobočný spolek


Nám. Hrdinů 264
686 03 Staré Město