24.09.2020 06:21

Zábavné odpoledne 2020

V neděli 6. září spolu se staroměstskou římskokatolickou farností pořádala jednota ORLA pro děti akci na zahájení školního roku.

Vše začalo mší svatou v novém kostele Svatého Ducha a pokračovalo na náměstí Velké Moravy v „kamenném šneku“. Zde bylo připraveno šest zábavných stanovišť s úkoly. Protože letošní rok je rokem Bible, tak v tomto duchu byla pojmenována i stanoviště. Např. „David a Goliáš“ – prak s kamínky, shazování plechovek. „Svatba v Káni Galilejské“- přenášení vody na lžičce do sklenice. „Milosrdný Samaritán“ - obvazování plyšových hraček, „Noemova archa“ - zhotovení papírové lodičky atd. Po splnění všech úkolů a získání razítek na kartičce, čekala v cíli každé dítě připravená odměna v podobě krabičky s tikťaky, pitíčka, pexesa, tužky, omalovánek a nafukovacího balonku. Domů si odměnu odneslo 62 dětí, různých věkových kategorií.

I přes chladné a nepříznivé počasí se celá akce vydařila a mně nezbývá než poděkovat všem ochotným organizátorům a sponzorům, kteří přiložili ruce k dílu a pomáhali.

 

                                                                               Dagmar Zálešáková, starostka jednoty

 

—————

Zpět


Kontakt

Orel jednota Staré Město

pobočný spolek


Nám. Hrdinů 264
686 03 Staré Město