21.10.2017 13:37

Svatováclavská réva v Lubině 2017

Psal se 7. říjen 2017 a já se svojí dcerou Aničkou Ferdovou jsme autem vyrazily směr Lubina u Kopřivnice. Po dlouhé cestě jsme dorazily do místního Katolického domu, kde probíhala ústřední recitační soutěž. Anička postupovala ze župního kola recitační soutěže Zlatá réva Kunovice, kde vyhrála 1. místo. 

Po registraci v 10 hodin byla zahájena duchovním otcem Petrem Dujkou, který byl předsedou pětičlenné poroty, soutěž. Soutěžící byli rozděleny dle věku do 4 kategorií. Anička zarecitovala Kozí pohádku od Věry Provazníkové, její výkon byl odměněn potleskem. V konkureci 17 vystupujících, se ale neumístila na prvních příčkách. Porota neměla snadné rozhodovaní, výkony účinkujících byly excelentní a vyrovnané. Župu Velehradskou ještě v této kategorii reprezentoval ze Zlínské jednoty David Josef Koller, který získal 2. místo, zarecitoval báseň Krtek od Josefa Kožíška. Ve druhé kategorii reprezentovali župu Velehradskou  Jakub Josef Koller  a Lucie Halová z Kunovic, která obsadila 2. místo s básní Proč prší.

Všichni účinkující získali diplom za účast a sladkou odměnu - Štramberské uši. Děkujeme organizátorům za pěkně připravený program a hladký průběh akce.

Jana Ferdová

 

—————

Zpět


Kontakt

Orel jednota Staré Město

pobočný spolek


Nám. Hrdinů 264
686 03 Staré Město