02.10.2020 16:22

Školení první pomoci červen 2020

Každoročně pořádá naše jednota ORLA proškolení svých trenérů, cvičitelů a dalších zájemců z řad farních táborových vedoucích pod vedením zkušeného orla, lektora profesionála v této oblasti PhDr. Mgr. Radima Křiváka, BBA.

Letos tento kurz proběhl v sobotu 27. června v tělocvičně Orlovny. Znovu jsme si oživili a doplnili své znalosti v oblasti první pomoci, zjistili jak funguje integrační systém v ČR, při záchraně lidského života.

V praktických ukázkách jsme si zkusili ošetření úrazů nejen otevřené zlomeniny ale i tepenného krvácení či ruční masáže srdce, ale i za pomoci defibrátoru. Bratr Radim nás seznámil s novými dostupnými pomůckami, které se v běžné praxi používají a dají se koupit v lékárnách ČR. Ochotně také zodpověděl všechny dotazy a doporučil několik druhů léků, které by neměly chybět ve výbavě žádné lékárničky.

Za všechny účastníky školení děkuji br. Radimu Křivákovi, který i přes velké pracovní vytížení provedl tento kurz pro všechny účastníky bez nároku jakékoliv finanční odměny.

 

 

                                                                    Dagmar Zálešáková, starostka jednoty St.Město

 

—————

Zpět


Kontakt

Orel jednota Staré Město

pobočný spolek


Nám. Hrdinů 264
686 03 Staré Město