17.04.2014 09:42

Orelský slavíček 2014

V sobotu 5. dubna 2014 se děti z jednoty Orla Staré Město vydaly na tradiční župní pěveckou soutěž Orelský slavíček do Domanína. Je to soutěž ve zpěvu jednotlivců bez doprovodu hudebních nástrojů, která se každoročně koná v domanínské Orlovně.

Na úvod všechny přivítal místostarosta Orla ČR ing. Antonín Zelina, který dětem popřál hodně zdaru a představil tříčlennou porotu ve složení: Miroslav Frelich, Mgr. Marie Sýkorová a Mgr. Antonín Haloda.  A už se slova ujala místostarostka obce Domanín Monika Trlidová, která odpoledne uváděla. Na úvod si s ní a s Marií Klempířovou děti zazpívali několik oblíbených písniček jako Kluci kočičí a další.

A už byla na řadě 1. kategorie – předškolních dětí, ve které měla jednota Staré Město nějvětší zastoupení. Jako úplně první vystoupila Anička Ferdová s písničkou Pásla ovečky, Olinka Halodová zazpívala Holka modrooká, Barunka Halodová Rybička maličká, Monika Hanáčková dlouhou písničku Čížečku, čížečku, Viktorka Jusčáková zazpívala Ztratila jsem fěrtůšek, Drahuška Slováková vystoupila s písničkou od Jana Svěráka Není nutno, Klárka Spáčilová zazpívala Kalamajku a Terezka Zvardoňová Beskyde, beskyde. Nejmladší účastnicí byla dvouletá Lucinka Zelinová z Domanína.

V kategorii 1. až 2. třída jednotu Staré Město reprezentovala Magdalénka Slováková s písničkou Slunce šlo spát, v kategorii 3. až 5. třída zpívala Helenka Vojtková Můžeš mít radost a v nejstarší kategorii letošního ročníku zazpívala Marcelka Pelková ze Starého Města U Hraďišťa na trávníčku.

Zatímco se porota radila, bylo pro děti i rodiče připraveno občerstvení a děti si s Monikou Trlidovou a Marií Klempířovou zazpívaly a zatancovaly populární ukazovací písničky, jako Hlava, ramena, Beruško půjč mi jednu tečku, Tancujeme pongo a další, které sklidily u dětí velký úspěch.

Poté porota vyhlašovala výsledky. V nejmladší kategorii byla jednota Staré Město velmi úspěšná, když získala dvě druhá místa a místo třetí. Na místě prvním skončila Marie Jankůjová ze Šardic s písničkou Pohádkový les, ale druhé místo už získala Viktorka Jusčáková a Klárka Spáčilová ze Starého Města, 3. místo získala Barunka Halodová. Ostatní děti ze Starého Města obsadily místo čtvrté a všechny obdržely diplom a ceny.

V další kategorii získala Magdalénka Slováková 3. místo. V kategorii 3. až 5. třída se umístnila Helenka Vojtková na 2. místě. Marcelka Pelková náherně zazpívala a obdržela i pochvalu poroty.

Všechny děti byly spokojeny a nezbývá než poděkovat pořadatelům a dětem i rodičům za pěknou reprezentaci Orla Staré Město. Už se těšíme na další ročník!

 

Bc. Barunka Halodová

—————

Zpět


Kontakt

Orel jednota Staré Město

pobočný spolek


Nám. Hrdinů 264
686 03 Staré Město