06.02.2017 09:30

Orelský karneval - ohlédnutí 2017

V neděli 29. ledna 2017se konal na Orlovně ve Starém Městě karneval pro všechny děti a to v pořadí již třetí. Letos bylo moto námořnické.

Po oficiálním zahájení sestrou Dagmar Zálešákovou, starostkou jednoty ORLA, připlul kapitán i se svou lodí a zábava se rozproudila v plném proudu. Všichni námořníci, piráti, princezny, víly, klauni, kovbojové, kočky, čerti, fotbalisté, kominíci, makové panenky, loupežníci, andělé, indiáni, tučňáci, čarodějové, berušky, králíci, pejsci, vojáci, kuchařky, šašci, včelky, skřítci, myšičky, zajíčci, tanečnice a další pohádkové bytosti, prošly napřed krásně nazdobenou pohádkovou bránou. Pak následoval rej masek při hudbě, tanec, pohybovky a ukazovačky. Nechyběly ani soutěže a hry, při kterých asistovaly děti z oddílu „ Rekreační sporty“, převtělené do pohádkových postaviček  „Macha a Šebestové, námořníků, pirátů“ a dalších. Všechny děti obdržely jako památku na karneval diplom, kde byl napsán název jejich masky. Mimo za jednotlivé soutěže, byla losována i bohatá velká tombola. Zde si každé ze 116 přítomných dětí mohlo vybrat jednu pěknou věcnou cenu, která se mu líbila. Kdo byl unaven tancem a hrami, mohl využít dětský koutek se skluzavkami, tunelem, bazénkem s kuličkami a indiánskými stany.

Akce se vydařila, o čemž svědčí stoupající zájem dětí, které rodiče přivedli. Poděkování patří nejen sponzorům za ceny do tomboly,  ale také všem nejmenovaným pořadatelům a jejich pomocníkům, kteří přiložili ruce k dílu a vytvořili pěkné prostředí a zázemí pro hladký průběh celého karnevalu.

 

Dagmar Zálešáková, jednota Staré Město

—————

Zpět


Kontakt

Orel jednota Staré Město

pobočný spolek


Nám. Hrdinů 264
686 03 Staré Město