04.09.2014 10:34

Odpoledne plné her 2014

V sobotu 30.8.2014 se konalo „Odpoledne plné her“, kterým jednota Orla ve Starém Městě již tradičně zahajuje cvičební sezonu.

Tentokrát poprvé společně jsme s Římskokatolickou farností Staré Město odstartovali školní rok 2014/2015, a to mší svatou ve 14.00 hod. na Orlovně. Duchovní správce otec Mgr. Miroslav Suchomel přivítal všechny děti, jejich rodiče, prarodiče, učitele, vychovatele a ostatní účastníky bohoslužby, kteří zaplnili slavnostně vyzdobený prostor velkého sálu – tělocvičny. Nezapomněl požehnat také aktovky nastávajícím prvňáčkům.

Po uhašení žízně a občerstveni párkem v rohlíku či klobáskou, které byly připraveny pro malé i velké, se děti přesunuly na orelské víceúčelové hřiště. Zde si na deseti stanovištích, pod dozorem rozhodčích, vyzkoušely svůj postřeh, rychlost, obratnost, paměť a jemnou motoriku. Soutěžící děti se proměnily v pohádkové bytosti – „obra, vodníka, kuchtíka, prince, princeznu, kocoura v botách, slepičku, kominíka, Popelku nebo Bystrozrakého“ a plnily pohádkové úkoly, za které získaly body. Čas potřebný k zpracování a sečtení bodů všech šedesáti soutěžících byl vyplněn rozmanitými hrami a soutěžemi. Následovalo vyhlášení vítězů na prvních třech místech v pěti věkových kategoriích, kde děti obdržely věcné ceny. Ale ani ostatní soutěžící neodešli s prázdnou. Za snahu a odvahu dostali sladkou odměnu.

Tečkou za vydařenou akcí byla společná fotografie s otcem Miroslavem a starostou Města Staré Město panem Josefem Bazalou.

Děkuji všem pořadatelům, dobrovolníkům a organizačnímu týmu, kteří vše připravili a zvládli společnou akci na výbornou!

 

                                                               starostka jednoty Dagmar Zálešáková

—————

Zpět


Kontakt

Orel jednota Staré Město

pobočný spolek


Nám. Hrdinů 264
686 03 Staré Město