21.10.2021 08:11

Florbalový turnaj

Přijali jsme výzvu na turnaj o Svatováclavský pohár 2021 ve florbalu pro ministranty olomoucké arcidiecéze a v úterý 28. září jsme vyrazili vlakem ráno ze Starého Města. Na nádraží se s námi přišel rozloučit a povzbudit nás také náš duchovní správce farnosti o. Miroslav Suchomel.    Vedoucí staroměstských ministrantů a zároveň trenér Jan Vanda  nás cestou povzbuzoval a řekl, že turnaj vyhrajeme pro paní Zálešákovou / moji babičku/ starostku Orla, která nám zapůjčila výstroj a leží nyní v nemocnici.

Vlakem jsme dorazili do Přerova, odkud jsme pokračovali BUSEM do Olomouce. Zde jsme se zúčastnili slavnostní mše svaté, celebrované olomouckým arcibiskupem Janem Graubnerem.

Pak následoval přesun do sportovní haly Univerzity Palackého. Zde se utkalo všech 12 družstev ministrantů. Po rozlosování do skupin jsme se postupně utkali s družstvy Kroměříže A i B, Valašskými Klobouky, Vsetínem a Uherským Hradištěm. V závěrečném finále jsme bojovali s týmem z Uh. Hradiště o bronzové umístění. Po urputném boji jsme nakonec zvítězili a dovezli domů do Starého Města bronzový pohár, o který se zasloužili tito ministranti : Bukvald Adam, Čoupek Jan, Giesl Michal, Jarotek Pavel a Petr, Kaplan Štěpán, Novák Ondřej a Lysák Jan. Někteří z této dobré party jsou členy ORLA, ostatní nečlenové chodí do různých orelských cvičení.

Zpáteční cesta vlakem rychle uběhla a my unavení, ale s velkou radostí ze 3. místa jsme se rozešli do svých domovů.

 

                                                                               ministrant a orel Petr Jarotek

—————

Zpět


Kontakt

Orel jednota Staré Město

pobočný spolek


Nám. Hrdinů 264
686 03 Staré Město