21.09.2023 20:18

Ohlédnutí....

Než skončil školní rok 2022/2023, tak Orel spolupořádal 25. 6. akci Hurá prázdniny. Tentokrát se vše odehrávalo na koupališti ve Starém Městě, místo nám. Velké Moravy, jak to bylo zvykem. Na děti čekala zábavná stanoviště, která si připravil nejen Orel, ale i SVČ Klubko, Městská knihovna a Sokol. Během plnění úkolů získaly děti drobné odměny v podobě nafukovacích balonků, bonbonů, kelímků i postaviček ze Star Wars. Nechybělo ani „tetování“ od paní Zuzany Lipovské. Soutěžící v cíli dostali zmrzlinu a mohli si zaplavat v bazénu.

Dne 4. 7. se vždy na Velehradě konají akce v rámci Dní lidí dobré vůle. Ani zde Orel nechyběl, zajišťoval Fotbalové dovednosti. Opět jako spolupořadatelé jsme zaujmuli pozice na stanovištích, kde si kluci i děvčata procvičila dovednosti s míčem (tapping, střelba, zastavení a vedení míče,…..). Této soutěže se zúčastnilo hodně staroměstských dětí. Přijely totiž s farním táborem. Naše orlice se umístily na předních pozicích, a to Barunka Halodová vybojovala 2. místo a Anna Ferdová obsadila 3. místo. Medaili, pohár, cenu a diplom převzaly přímo z rukou legendárního fotbalisty Antonína Panenky. Gratulujeme k úspěchu a všem děkujeme za krásnou reprezentaci naší jednoty Orla. Po Fotbalových dovednostech následovala ve velehradské bazilice Modlitba za vlast, kde nechyběly orelské prapory z devíti jednot.  Děkujeme praporečníků za čestnou stráž!

Prázdniny uběhly jako voda a blížil se jejich konec. Dne 20. 8. se konala Orelská pouť na sv. Hostýně. Slavnostní mši celebroval Mons. Josef Nuzík, pomocný biskup a administrátor arcidiecéze olomoucké. Po slavnostní mši následovalo Orelské shromáždění, na kterém byli vyznamenáni i orli z naší jednoty: Ing. František Šima a Dobroslava Kiszová. Jednota si váží jejich práce i času, kterou obětují ve prospěch činnosti Orla.

                                                                              Mgr. Jana Ferdová, cvičitelka v jednotě Orla Staré Město

 

—————

Zpět


Kontakt

Orel jednota Staré Město

pobočný spolek


Nám. Hrdinů 264
686 03 Staré Město