14.06.2017 16:32

Zahrada Moravy 2017

Na náměstí Velké Moravy se 28.5.2017 uskutečnila prezentace spolků. V dopoledním programu vystoupil Orel. Postupně odprezentovaly 4 oddíly naší staroměstské jednoty Orla. Jako první se představil oddíl Cvičení rodičů s dětmi, který předvedl krátkou ukázku z rozcvičky. Tento oddíl se schází každý čtvrtek v 16 hod. na Orlovně. Zde se děti již od útlého věku učí zábavnou formou za pomoci písniček a básniček ve spolupráci s rodiči koordinovat své pohyby, rozvíjet a zdokonalovat jemnou motoriku, obratnost i paměť. Na náměsti vysoupili jedni z nejodvážnějších cvičenců se svými rodiči. Tento oddíl vede sestra starostka Dagmar Zálešáková se sestrou Anélkou Hulíkovou.

Jako dálší v pořadí vystoupily děti z oddílu Cvičení a pohybové hry I. Toto cvičení je zaměřeno na všestranný pohybový rozvoj dětí od 3 do 6 let. Cvičí na nářadí, hrají různé hry s využitím prvků psychomotoriky. Schází se každé pondělí na Orlovně od 16 hod. Pod vedením cvičitelek sestry Mgr. Jany Ferdové a Bc. Hany Slováčkové zatancovaly Rafaelu stonožku.

Děti z oddílu Cvičení a pohybové hry II ve věku 5 až 9 let se schází v pondělí od 17hod. na Orlovně, kde cvičí na nářadí, učí se základy gymnastiky a hrají kolektivní hry. Pro přítomné měly připravený country taneček na písničku Heidi Janků "Když kovboj spí".

Na závěr naší prezentace se představila děvčata z oddílu Moderní tance, který byl založen před čtyřmi roky. V této sestavě vystoupil poprvé. Pod vedením cvičitelky Renaty Machové se schází každý pátek od 16,40 hod. na Orlovně. Jejich synchronizované taneční kreace na písničku Habando rozzářily obličeje přítomných diváků.

Na náměsti nechyběl ani stánek Orla, kde si děti mohly vybarvit obrázky, zkusit si zručnost s kuličkou a kelímkem nebo děravou dřevěnou lžící. Všichni, kdo zkusili, dostali sladkou odměnu. Dospělí si mohli zdarma vzít orelské časopisy či zpravodaje župy Velehradské, letáčky o pronájmu víceúčelového hřiště či sálu na rodinné oslavy.



—————

Zpět


Kontakt

Orel jednota Staré Město

pobočný spolek


Nám. Hrdinů 264
686 03 Staré Město