17.07.2013 21:14

Staroměstský den 2013

Souběžně s akcí Zahrada Moravy, proběhl i Staroměstský den, kde se prezentovala řada spolků ať již samostanými vystoupeními na podiu nebo prezentací ve stánku.

Vše proběhlov areálu Střední odborné školy a Gymnazia ve Starém Městě. Pozvání kulturní komise Města Staré Město, využila i naše jednota Orla. Postupně se na podiu představili vystupijící ze tří oddílů jednoty.

Nejmladší oddíl „Cvičení rodičů s dětmi“ připochodoval a předvedl krátkou ukázku jak za pomoci říkanek a písniček se děti rozcvičují na začátku cvičební hodiny.

S oddílem „Cvičení a pohybové hry II“ jsme se mávnutím čarovného proutku ocitli až v daleké Africe. V rytmu aerobiku, děti jako sloni, zebry, lvi, opice, plameňáci a žirafy, zatancovaly.

Děti z oddílu „Cvičení a pohybové hry I“ukázaly, co umí kotě, když spí v botě a proměnily se v hravá koťata.

Mimo Orel vystoupily děti i dalších spolků a organizací ze Starého Města. Naše jednota Orla měla také připraveny propagační materiály /časopisy Orel, pravítka, pohlednice, župní zpravodaje, omalovánky..../ a novou nabídku cvičení pro šk.rok 2013/2014 . Vše bylo k dispozici zdarma. Pro děti byly připraveny sladkosti, vykreslování omalovánek, strachový pytel a petanque.

O naší činnosti v uplynulém školním roce byl připraven panel s články a fotografiemi. Za velmi vydařenou akci pořadatelům gratuluji myslím si, že kdo přišel jistě nelitoval.

 

Dagmar Zálešáková, starostka jednoty

—————

Zpět


Kontakt

Orel jednota Staré Město

pobočný spolek


Nám. Hrdinů 264
686 03 Staré Město