17.02.2018 19:22

Orelský karneval 2018

V neděli 11.února 2018 se konal na Orlovně ve Starém Městě pro všechny děti již tradiční a to v pořadí čtvrtý dětský orelský karneval. Letos bylo téma indiánské.

Vkusně nazdobený sál tělocvičny se zaplnil do posledního místa.

Po oficiálním zahájení místostarostou jednoty bratrem Ing. Františkem Šímou a sestrou Dagmar Zálešákovou, starostkou jednoty ORLA, jsme všichni společně přivítali náčelníka Apačů Vinetua s Rybanou, kteří za mohutného indiánského pokřiku projeli na svých koních krásně nazdobenou pohádkovou bránou . Za nimi pokračovali v průvodu všichni ostatní indiáni, indiánky, kovbojové, námořníci, piráti, princezny, víly, klauni, kočky, čerti, fotbalisté, kominíci, makové panenky, loupežníci, andělé, tučňáci, čarodějové, berušky , králíci pejsci, vojáci, kuchařky, šašci, včelky, skřítci, myšičky, zajíčci, tanečnice a další pohádkové bytosti. Pak následoval rej masek při hudbě, tanec, pohybovky a ukazovačky. Nechyběly ani soutěže a hry, při kterých asistovaly děti z oddílu „ Rekreační sporty“, převtělené do pohádkových postaviček . Všechny děti obdržely jako památku na karneval diplom, kde byl napsán název jejich masky. Mimo jednotlivé soutěže, byla losována i bohatá velká tombola. Zde si každé z přítomných dětí mohlo vybrat jednu pěknou věcnou cenu, která se mu líbila. Kdo byl unaven tancem a hrami, mohl využít dětský koutek vybavený skluzavkami, strachovými pytli a bazénkem s kuličkami.

Akce se vydařila, o čemž svědčí stoupající zájem dětí, které rodiče přivedli nebo přivezli z okolních obcí.

Poděkování patří nejen sponzorům za ceny do tomboly, ale také všem nejmenovaným pořadatelům a jejich pomocníkům, kteří přiložili ruce k dílu a vytvořili pěkné prostředí a dobré zázemí pro hladký průběh celého dětského orelského karnevalu.

—————

Zpět


Kontakt

Orel jednota Staré Město

pobočný spolek


Nám. Hrdinů 264
686 03 Staré Město