27.06.2017 15:02

Kvalifikace stolního tenisu 2017

V sobotu 10.6. 2017 se na Orlovně ve Starém Městě uskutečnila kvalifikace na turnaj „Propinkejte se na Velehrad“. Naše jednota pořádala takový turnaj poprvé, a proto se jednalo zejména o získávání zkušeností. Vedoucí našeho oddílu Bohuslav Blaha zajistil zapůjčení rozhodcovských stolků a zábran mezi stoly, aby turnaj vypadal více profesionálně. Turnaje se kromě naší jednoty zúčastnily také jednoty Šlapanice a Ostrožská Nová Ves.

 

S účastníky kvalifikace jsme se domluvili na systému turnaje – hrálo se systémem každý s každým, což při třech účastnících znamenalo tři utkání mezi jednotlivými družstvy. Každé utkání se hrálo na 4 vítězné zápasy, tj. 3 dvouhry, čtyřhra a pokud ještě žádné družstvo nedosáhlo čtyřech vítězných zápasů, hrály se další 3 dvouhry. K dispozici byly 4 ping-pongové stoly, takže utkání probíhala v poměrně rychlém tempu.

 

Jako první se spolu utkali hosté z Ostrožské Nové Vsi a Šlapanic. Již při rozpinkávání jsme usoudili, že pro nás bude velikým úspěchem uhrát v každém setu pár bodů. Zatím jsme si užívali jako rozhodčí a otáčeli čísla na rozhodcovských stolcích. Utkání hostů nakonec dopadlo 5:2 ve prospěch Ostrožské Nové Vsi.

 

Ve druhém utkání již nastoupil domácí tým ve složení Pavel Spáčil, Michal Hladiš, Josef Jurčík a Bohuslav Blaha. Bohuš se neúčastnil dvouhry a pozorně sledoval ostatní hráče, koho si vybere do čtyřhry. Sice jsme ve dvouhrách neuhráli ani set, ale vzhledem k 10 bodům v jednom setu, a to mě mrzelo, že jsem ho nedotáhl do vítězného konce, padla volba na mě. Ani ve čtyřhře jsme nebyli úspěšní.

 

V posledním utkání jsme nemohli nechat našeho nejlepšího hráče Bohouše Blahu nechat na dvouhru sedět, ale ani tahle taktika nám nepomohla a opět jsme skončili prohrou bez jediného vyhraného setu. Ani Michalovi s Pepou ve čtyřhře se nepodařilo žádný set dotáhnout do vítězného konce.

 

Pořadí turnaje je tedy následující:

 

  1. Ostrožská Nová Ves

  2. Šlapanice

  3. Staré Město

 

Sice jsme nebyli hráčsky úspěšní, ale nevadí. Osud tomu chce a se stejnými soupeři, k nimž se ještě přidají 3 týmy z Čech se utkáme ještě na Velehradě. Pro naši jednotu se navíc jedná o velmi cennou zkušenost, kterou zúročíme při případném pořádání dalších turnajů. Navíc hosté byli spokojeni a všichni jsme si dobře zahráli ping-pong, což je to nejdůležitější.

 

Zpracoval: Pavel Spáčil

—————

Zpět


Kontakt

Orel jednota Staré Město

pobočný spolek


Nám. Hrdinů 264
686 03 Staré Město