17.06.2015 14:46

Cantate 2015

V sobotu 6. června 2015 jsme prožili krásný a slunečný den v Luhačovicích. Naše  Schólička  ze Starého Města, se již po několikáté, zúčastnila přehlídky duchovních písní Cantate, pořádané ústřední kulturní radou a župou Velehradskou, křesťanské a sportovní organizace Orel.

Přehlídky, s motem: „Zpívejme mu píseň novou“ v rámci světového „Svátku písní“, se zúčastnilo 14 souborů. Většina účastníků bylo z České republiky, po jednom hostu ze Slovenska, a z Polska. Zahájením přehlídky byla mše v kostele Sv.Rodiny v Luhačovicích. Potom, po chutném obědě už začala vlastní přehlídka na podiu před lázeňskou kolonádou.

Naše Schólička vystupovala hned jako první, s písněmi „Přikázání lásky“, „Svorní jsme“ a s písničku z vlastní tvorby „Bůh o nás ví“. Vystoupení se nám podařilo a tak nás v tomto parném dnu, čekala zasloužená sladká odměna v podobě zmrzliny na kolonádě v Luhačovicích.

Poděkování patří všem účastníkům i organizátorům, kteří přispěli ke zdárnému průběhu této přehlídky křesťanské hudby. Jsme rádi, že jsme mohli být při tom, a už nyní se těšíme na další ročník v roce 2016.

Anička Foltýnková

—————

Zpět


Kontakt

Orel jednota Staré Město

pobočný spolek


Nám. Hrdinů 264
686 03 Staré Město